tiistai 31. toukokuuta 2011

Punkki perkele!

Nyt tässä on käynyt sillä tavalla, että on vihannespunkki iskenyt kasveihin. Torjunta on aloitettu Raidilla, mäntysuovalla ja sumuttamalla. Niitä on tomaateissa, orvokeissa, kannassa, samettikukassa, paprikoissa ja timjamissakkin. Toivottavasti nyt saisin tapettua ne etteivät ne aiheuttaisi enempää vaurioita. Tiny Timit on aika kärsineen näköisiä ja kiinanruusukin on tiputellut aika paljon lehtiä. Onneksi orvokit ja paprikat eivät ole niin saastuneita. Taisin löytää tartunnan tarpeeksi aikaisin, etteivät ne ole päässyt vielä lisääntymään räjähdysmäisesti. Taimet on varmaan päässyt kuivumaan liikaa ja siitä huökkäys on lähtenyt. Ärsyttää, kun yrittää suurella vaivalla kasvatella ja sitten joku naurettava punkki hyppää apajille. Pihassa on vieraillut myös kotiloita. Eilen heitin yhden menemään kasvihuoneesta, kun se nakerteli menemään paprikan lehteä. Maistuu etelän hetelmät näemmä kotiloillekkin. Pirullista!
Noh, tätä taistelua lukuunottamatta piha alkaa näyttämään ihan kivalta. Ostin uusia kasveja pihalle: viinisuolaheinän, koristebataatin, avomaankurkkua, maahumalan, samettikukkia, lobeliaa ja Surfinia petunian. Tein kukista amppellihässäkän ja bataatti sai mennä omaan ruukkuunsa yksinään. Ruukuttelin viikonloppuna aika monet kasvit ja kylvin lisää hernettä, salaattia, kehäkukkaa ja krassia. Bongasin HongKongista eurolla gladioluksen mukuloita ja jaloleinikkejä. Siispä toivottavasti tänä vuonna saan nauttia jaloleinikkien kukista, kun ensimmäinen kasvatusyritys meni plörinäksi. Jaloleinikkejä ei kannata laittaa liian aikaisin kasvamaan.
Hankin isot muovisaavit joihin tökkäsin pystyyn Lidlistä hommatun ruusukaaren. Saaveihin istutin mm. kelloköynnöstä ja tuoksuhernettä.
Heitin tänään ulos Super Sweet tomaatit, samettiruusun ja muita vielä sisällä olleita taimia. Pari yötä sitten oli vielä pakkasta, vaikka Päijät-Häme ei missään kauhean pohjoisessa olekkaan ja siksi olen ehkä vähän liiankin hanakasti pitänyt taimia vielä sisällä. Ulos vaan! Jos kuolo korjaa niin ei mahda mitään. Huomenna alkaa kesäkuu ja nyt kyllä on aika lapsukaisten mennä ulos ja pysyä siellä.
                                                    Rootrainers on ollut hyvä apu tuoksu-
                                                   herneen kasvatuksessa.
                                                    Tulppaanit ja kurjenmiekka kukkii.
                                                    Parvekelaatikossa itää.
                                                    `Maurin Makea´isossa ruukussa. Daaliat
                                                    kasvaa hyvin ämpäreissä. Vasemmalla 
                                                   pavut antavat odottaa itseään.
                                                   Takana viiruhelpi. Keskellä kelloköynnös 
                                                   ja tuoksuherne. Edessä viinisuolaheinä.
                                                    Intiaaniminttu kasvaa ihan hyvin. 
                                                   Olen vähän latvonut sitä jotta se haa-
                                                   roittuisi paremmin.
                                                   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti