keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kylvöjä

Vappuna kylvin suunnitellusti vähän lisää siemeniä. Laitoin multaan punaisen ja vihreän basilikan, lehtikaalin, kurkun, kesäkurpitsan ja korianterin siemeniä. Basilikat itivät kolmessa päivässä samoin kurpitsa! Olisi kiva jos tulisi vähän lämpimämmät ilmat. Varsinkin yöt ovat niin kylmiä, että jo viikon ulkoilleet pelargonitkin olen pitänyt visusti sisällä. Orvokit, kiinalainen ruohosipuli ja persilja ovat vakituisesti jo ulkona. Salaatti on itänyt samoin persiljan uusinta kylvös. Laitoin niille harson päälle, jos se nopeuttaisi kasvua. Laitoin vappuna daaliat kasvamaan ämpäreihin ja osa niistä puskee jo pinnalle. Pitää suojata ne aina öisin harsolla, koska daalia on kylmänarka.
Olisi kiva päästä istuttamaan ulos kasveja, mutta veikkaan että siihen menee vielä aikaa. Koulin kaikki värinokkoset ja nyt niitäkin on hyllyissä monta kymmentä isoa purkkia. Tomaatit ovat venyneet ja ne tarvitsevat jo aika paljon tilaa. Tiny Tim tomaatit pitäisi istuttaa parvekelaatikoihin, mutta niitä on aika hankala pitää missään sisällä. Jos olisi 100 neliötä lisää tilaa niin sitten kasvatus olisi helppoa, mutta pitää tyytyä tähän 50 neliön asuntoon ja rajalliseen määrään ikkunalauta tilaa. Eikä kai ole vielä toivoakaan istuttaa ulos jaloleinikkiä tai kallaa. Ja kun tässä on jo pitkään visioinut mielessään unelmien rukkupuutarhaa niin alkaa olo tulla kärsimättömäksi, kun ulosistutusta odottaa sisällä jo parikymmentä tainta. Mutta eiköhän se kesä tästä vielä tule.
Humala ja kärhö pysyvät yhä kuolleen näköisinä. Pitää alkaa jo suunnittelemaan vakavasti, millä ne aion korvata. Tämän kesän uusin ostos monivuotisten kasvien rintamalla on `Maurin makea` vadelma. Aion kokeilla, miten sen kasvatus onnistuu isossa muoviruukussa. Ostin myös kaksi mehitähteä istutettavaksi laakeaan saviruukkuun.
                                      Värinokkoset koulittuina ja edessä muutama kelloköynnös.
                                           Lidlistä ostettu kalla on ollut elinvoimainen ja versoo
                                           hyvin.
                                           Kylvin basilikat kennoon ja hyvin itää!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti