lauantai 14. toukokuuta 2011

Kasvit ulkoilee

Olen aloittanut nyt taimien karaisemisen ihan tosissaan. Tajusin, että kesäkuun alkuun on enää muutama viikko niin eiköhän nuo minunkin pikkuiset pärjää jo ulkona. Yöksi nostan vielä tomaatit, paprikat, värinokkoset, kurpitsan ja ihmekukan sisään. Ajattelin siirtää lähipäiviä pienen kasvihyllykkö kasvihuoneeni ulos, niin saavat kasvit olla siellä jemmassa etteivät ole pitkin ja poikin ympäri pihaa. Öisin olen vielä peitellyt taimet harsoilla, niin kasvihuone tarjoaa hyvän suojapaikan yön kylmyydeltä.
                                                    Taimet ulkoilemassa.
                                           Ranskalainen rakuuna ja kreikanmeiramit.
 
Olen tehnyt myös lisää kylvöjä ulos. Tänään meni perennapenkkiin silpoydinherne. Laitoin parvekelaatikkoon pelargonin taimien kanssa sokerihernettä. Tein yhdestä parvekelaatikosta yrtti ja vihannes painotteisen. Kylvin siihen tilliä, sokerihernettä, kevätsipulia ja Lollo Rossa salaattia. Koulin myös kreikanmeiramin taimet ja istutin kolme tupasta persiljaa isoon ruukkuun. Istutin tsinnian siementaimet villiviinin kanssa samaan ruukkuun ja koulin intiaanimintun isompaan ruukkuun. Aika paljon on siis tänään tehty. Ai niin, ostin Kodin Terrasta ranskalaisen rakuunan  tuossa muutama päivä sitten ja sekin pääsi uuteen isompaan ruukkuun. Tästä se lähtee pikku hiljaa käyntiin pihan rakentaminen. Hankin tänään alppikärhölle säleikön ja asensin sen paikalleen, niin pääsee kärhökin asettumaan paikoilleen.
                                                    Alppikärhö.

Yllä olevassa kuvassa näkyvän pärekorin löysin kaatopaikalta. Olin viemässä työnpuolesta kaatopaikka kuormaa ja näin puunkeräys kontissa päällimmäisenä tuon korin. Kävin heti kaappaamassa sen itselleni. Sen kulmat ovat vähän rikki, mutta se ei haittaa menoa. Aion vuorata korin muovilla ja laittaa siihen kasvamaan ehkä kurpitsan tai jotain muuta hyötykasvia ja kukkasia. Kävin kirpputorilla etsimässä tuollaista koria, mutta ne maksoivat jopa 50 euroa niin olen aivan onnessani kun tein hyvän löydön. Taas huomaa kuinka toisen roska on toisen aarre. Ruukkupuutarhassa hyödyntää mielellään vanhaa tavaraa.
                                           Kohta saa nauttia tulppaanien kukinnasta.
                                         Yleiskuvaa pihasta. Pikku hiljaa alkaa viheriöimään.

Vielä lopuksi kuva Kilusta. Katti päätti omia kukkahyllyn itselleen, kun taimet lähtivät ulkoilemaan. Chilin varjossa on kiva pötkötellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti