sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Hankintoja

Olenkin tässä viime viikkoina ehtinyt ostaa siemeniä ja pistokastaimia, joita en ole ehtinyt vielä esittelemään. Ostin Siemenestä ja Koneesta kaksi verenpisaran pistokastaimea `Moody Blues` lajiketta. Samasta paikasta bongasin kaksi tuoksupelargonia ruusun- ja sitruunantuoksuiset. Tuoksupelargonit ovat aina kiehtoneet minua, mutta en ole saanut niitä säilymään hengissä koskaan.
                                                     Tuoksupelargonit.
                                           Verenpisarat ovat kupujen alla suojassa.

Ajatuksena olisi kasvattaa tänä keväänä timanttikukkaa siemenestä. Sen pitäisi viihtyä aurinkoisella ja kuumalla kasvupaikalla, joten se voisi olla oivallinen kukka paahteiselle pihalleni, jos saan kylvöt onnistumaan. Kokeilen lajiketta `Tiger Stripes`ja tuommoista Super Hybrid Mix sekoitusta, missä pitäisi olla erivärisiä timanttikukkia.
Viime kesänä ihastelin yhdessä puutarhamyymälässä malli-istutuksessa kirjokohtalonkukkaa eli nemesiaa, joten sekin on kasvatuslistalla. Punavaulan siemenet ajattelin kylvää tänään. Löysin Kodin Terrasta havittelemani köynnöstävän kesäkurpitsan `Black Forest`F1. Sen kylvän vasta huhtikuussa. Kokeiluun otin myös tomaatti lajikkeen `Sungold`F1

                                          

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Kauden chilit

Onhan taas aika hurahtanut nopeaan. Eilen koulin chilit. Aurinkoiset päivät ovat vauhdittaneet niiden kasvua ja loisteputki on ollu korvaamaton lisävalo. Alla vähän kuvaa, miten nopeasti chilit ovat kehittyneet.
                                           6.3.
                                                     16.3
Löysin Hong Kongista näppäriä styrox taimikennostoja. Ne maksoivat vain euron. Niihin sain hyvin koulittua chilit. Samalla reissulla ostin `Prairie Fire` chilin siemeniä. Laitoin ne idätyslautalta eilen multiin. Ajatuksena olisi kasvattaa `Prairie Fire`:stä jonkinlaista bonsai chiliä. Ajattelin myös että se voisi soveltua sisäkasvatukseen ensi talvena. Tämän kasvukauden chilit ovat siis: `Lombardo`, `Apache`, `Prairie Fire` `Carribean Red Habanero`ja mysteeri chili.
                                                     Taimikennosto.
                                           Chilit koulittuna.

Viime keväänä kylvetty `Carribean Red Habanero` on kasvanut huimasti. Pölytin eilen sen kukat pumpulipuikolla, jos tässä kevään mittaan alkaisi satoa muodostumaan. Otin sen pois loisteputken alta. Toivottavasti se ei ota siitä nokkiinsa.
                                           `Carribean Red Habanero`